1/2 l melk
125 g melis
75 g smør
50 g gjær (gjerne tørrgjær)
750 g hvetemel
1 egg
1 pk vaniljesauspulver (uten koking)
eller kanel og sukker
Kok opp melk, melis og smør og avkjøl til passe temperatur (37-40 grader).
Bland det tørre i en bakebolle og tilsett væsken og egget.
Elte sammen til en smidig deig.
Heves i 30-45 min.
Kjevles ut til en stor leiv, smør på smør og strø på vaniljesauspulveret eller kanel og sukker.
Rull sammen til en lang pølse og del opp i passe emner.
Sett på bakepapirkledt plate.
Heves i ca 30 min til.
Pensle dem med egg eller melk. Strø gjerne på perlesukker om du vil.
Stekes ved 290 grader midt i ovnen i ca 5-10 min. til de er passe brune.
Kan pyntes med melislasur før servering hvis du ikke har strødd på perlesukker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar