6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maisennamel
1 ts vaniljesukker
Fyll:
5 dl kremfløte
5 dl vaniljekrem
300 g jordbær og andre friske bær
Forvarm stekeovnen til 250 grader.
Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.
Visp eggehvitene til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.
Tilsett sukker, maisennamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank og smidig brer du den utover bakepapiret innenfor sirkelen. La den være litt høyere ut mot kantene. Ikke lag topp på midten.
Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 til 100 grader.
Stek bunnen i ca en time.
Marengsen skal være sprø på utsiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på et kakefat.
Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem. Bland inn vaniljekremen.
Legg det oppå kaka og pynt med rikelig med bær på toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar