100 g smør
120 g sukker
4 eggeplommer
3 ss melk
160 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
Fyll:
3 dl kremfløte
vaniljekrem
Pynt:
ca 100 g mandler hakket
Rør smør og sukker hvitt. Bland i eggeplommer og melk. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker og rør det godt inn i blandingen.
Kle en stor langpanne med bakepapir og fordel deigen utover i et tynt lag.
Stivpisk eggehvitene og ha i sukkeret. Pisk videre til alt sukkeret er oppløst. Hell marengsen over deigen i langpannen. Strø hakkede mandler over det hele.
Stek kaken ved 180 grader på nederste rille til marengsen er stiv og har fått en gyllen farge, ca. 20 min. Avkjøl kaken.
Pisk fløten stiv og bland den med vaniljekremen.
Del tilslutt kaken i to like store deler og legg kremen mellom bunnene.
Smaker veldig godt med jordbær, blåbær eller andre friske bær til :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar