søndag 8. februar 2015

Suksessterte / nøttekake med gul krem

Mandelbunnen:
4 (5) eggehviter
125 (150) g sukker
200 (250) g mandler

Pisk eggehviter og sukker hvitt og stivt.
Mal mandlene og skjær dem inn i marengsen.
Hell røren i en rund form og stek ved 200 grader i ca 30 min.

Glasur/gul krem:
1 dl fløte
100 g sukker
1/2 ts vaniljesukker
4 (5) eggeplommer
100 g smør

Bland alt unntatt smøret i en kjele og gi det et oppkok. Ta kjelen av platen og tilsett smøret som er skjært i terninger. Rør til du kjenner kremen tykner. Kan eventuelt sette den litt på plata igjen for å få den til å tykne. Men ikke kok.

La kremen avkjøles og smør den så på kaka (som også må være helt avkjølt).



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar