mandag 9. februar 2015

Snickerskake

6 eggehviter
5 dl sukker

350 g peanøtter hakket fint
1 pk Ritz kjeks, knust
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Pisk eggehviter og sukker stivt og hvitt.
Bland finhakkede peanøtter, knuste Ritzkjeks, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Vend forsiktig de stivpiskeden eggehvitene inn.

Hell røren i en middels stor langpanne og stek kaken ved 180 grader midt i ovenen i 20-25 min. (Maks 25 min.)

Glasur:
2 plater kokesjokolade lys el mørk
100 g smør smeltet
6 eggeplommer
100 g melis

Smelt smør og kokesjokolade ved svak varme. Rør forsiktig eggeplommer og melis inn.

Det er lurt å vente med å lage glasuren til kaka har blitt avkjølt, for da kan du smøre glasuren direkte på. Sett så kaka til kjøling. 

Kaka egner seg godt til å fryses. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar