5 dl sukker
350 g peanøtter hakket fint
1 pk Ritz kjeks, knust
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Pisk eggehviter og sukker stivt og hvitt.
Bland finhakkede peanøtter, knuste Ritzkjeks, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Vend forsiktig de stivpiskeden eggehvitene inn.
Hell røren i en middels stor langpanne og stek kaken ved 180 grader midt i ovenen i 20-25 min. (Maks 25 min.)
Glasur:
2 plater kokesjokolade lys el mørk
100 g smør smeltet
6 eggeplommer
100 g melis
Smelt smør og kokesjokolade ved svak varme. Rør forsiktig eggeplommer og melis inn.
Det er lurt å vente med å lage glasuren til kaka har blitt avkjølt, for da kan du smøre glasuren direkte på. Sett så kaka til kjøling.
Kaka egner seg godt til å fryses.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar