onsdag 11. februar 2015

Lasagne

Kjøttsaus:
2 løk
3 ss olje
1 gulrot
1 bit sellerirot
2-3 kløfter hvitløk
500 g kjøttdeig
1 boks hakka tomater
2-3 ss tomatpuré
1-2 ts salt
1 ts sort pepper
1-2 ts revet muskatnøtt
3 ts basilikum tørket
3 ts timian tørket

Hvit saus:
3 ss smør
4 1/2 ss hvetemel
6-7 dl melk
2 dl kremfløte
1-2 ts salt
1 ts hvit pepper
1 ts muskatnøtt

Lasagneplater
Revet hvit ost

Hakk løken og surr den i olje i ei panne til den er myk og gjennomsiktig. Tilsett revet gulrot og sellerirot samt finhakket hvitløk og la det surre en stund.
Hell alt over i en tykkbunnet gryte. Stek kjøttdeigen og ha den over i gryten. Ha i tomatene og tomatpuré. Krydre med salt, pepper, revet muskatt, basillikum og timian etter smak. La det surre under lokk i ca 40 min. Smak til sausen.
Lag hvit saus.
Smør en liten langpanne eller en stor ildfast form. 
Legg først et lag kjøttsaus på bunnen, så et lag hvit saus, deretter lasagneplater (de bør ligge så vidt over hverandre). Gjenta lagene med kjøttsaus, hvit saus og lasagneplater minst to ganger til. Øverste lag skal være hvit saus. Dryss tilslutt revet ost på toppen. 
Gratiner retten ved 225 grader forvarmet ovn til alt er gjennomvarmt og overflaten har en pen farge. Ca 30 min.

Server gjerne med en salat og hvitløksbaguetter til. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar