180 g smør
150 g sukker
4 egg
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
2 ts bakepulver
3 ts kakao
450 g hvetemel
4 dl surmelk (kefir/kulturmelk)
Rør smör og sukker hvitt. Bland i egg, ett av gangen - rør godt.
Sikt alt det tørre og bland det i røren vekselsvis med surmelken. Mel først og sist.
Hell røren i en godt smurt form.
Stekes ved 180 grader i 30-35 min. på nederste rille.
Glasur:
60 g smør
1 plate kokesjokolade
1/2 dl varm melk eller kaffe
360 g siktet melis
1 ts vaniljesukker
bitte litt salt
Smelt smart, bland i melken og smelt sjokoladen. Avkjøl blandingen litt og ha i alt det tørre. Rør godt. Hell glasuren over lunken kake.
Kaken kan fint fryses med glasuren på.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar