onsdag 11. februar 2015

Sjokoladekake

Passer i 5 liters langpanne

180 g smør
150 g sukker
4 egg
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
2 ts bakepulver
3 ts kakao
450 g hvetemel
4 dl surmelk (kefir/kulturmelk)

Rør smör og sukker hvitt. Bland i egg, ett av gangen - rør godt.
Sikt alt det tørre og bland det i røren vekselsvis med surmelken. Mel først og sist.
Hell røren i en godt smurt form.
Stekes ved 180 grader i 30-35 min. på nederste rille.

Glasur:
60 g smør
1 plate kokesjokolade
1/2 dl varm melk eller kaffe
360 g siktet melis
1 ts vaniljesukker
bitte litt salt

Smelt smart, bland i melken og smelt sjokoladen. Avkjøl blandingen litt og ha i alt det tørre. Rør godt. Hell glasuren over lunken kake.
Kaken kan fint fryses med glasuren på.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar